Łączna liczba wyświetleń

Kluseczki z kaszy manny



 Takie kluseczki bez panierowania podajemy do różnego rodzaju czystych zup.Natomiast w panierce ( takie jak na zdjęciu )są znakomite na słodki podwieczorek z dodatkiem konfitur,dżemu lub dobrego soku np.malinowego.

Składniki:
  • 500 ml wody
  • 250 ml mleka
  • 3/4 szklanki kaszy manny
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:
Wodę oraz mleko zagotować,wsypać kaszę mannę,zmniejszyć ogień i gotować przez chwilę aż zgęstnieje.
Wylewamy na duży płaski półmisek i rozprowadzamy równomiernie.Odstawiamy do wychłodzenia.Zimną kaszę kroimy w kostkę,panierujemy  w mące,jajku i bułce tartej.Smażymy na złoty kolor.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne