Łączna liczba wyświetleń

Klopsiki z zielonej ciecierzycy

Składniki:
  • 300 g zielonej ciecierzycy
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 1 jajko
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny
  • 3 szklanki bulionu
  • olej lub oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Ciecierzyce umyć,zalać wodą na 20 min.Po tym czasie wypłukać zalać bulionem i gotować przez 30 min,aż zrobi się miękka.Odcedzić zostawić do wystygnięcia.Do ciecierzycy dodać czosnek przeciśnięty przez praskę ,jajko,bułkę tartą,natkę pietruszki oraz przyprawy.Wszystkie składniki wymieszać ręką.Uformować klopsiki (można dodatkowo obtoczyć jeszcze w bułce tartej). Smażyć na rozgrzanym oleju,aż się zarumienią.Podawać z ulubionym sosem np.pomidorowym
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne