Łączna liczba wyświetleń

Kapuśniak na żeberkach



Składniki:
  • 1kg kapusty kiszonej
  • 1 kg żeberek
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 1 duży pomidor
  • 6 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 0,5 selera
  • 2 pietruszki
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka papryki wędzonej
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • sól,pieprz
  • maga
  • ziele angielskie (5 ziarenek)
  • 4 liście laurowe

W garnku ok 5 L ugotować żeberka do miękkości,następnie podsmażyć na patelni z dodatkiem wędzonej papryki i czosnku ,wyciągnąć na talerz i odłożyć na bok.Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone w kostkę cebulę,pomidor(bez skóry) oraz boczek również odłożyć na bok.Kapustę opłukać pokroić.Warzywa obrać,potrzeć na dużych oczkach ,gotować na wywarze z żeber do miękkości dodając liść laurowy,ziele angielskie,kminek.Ziemniaki obrać, umyć ,pokroić w kostkę ugotować do miękkości,odcedzić i przełożyć do gotującej się kapusty z warzywami następnie dodać boczek z pomidorem i cebulą (z patelni) oraz żeberka całość doprawić (sól,pieprz,papryka ostra,maga lub wegeta) i gotować ok 45 min,aż smaki się połączą.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne