Łączna liczba wyświetleń

Fasolka po bretońsku



Składniki:
  • 500 g fasoli "jasiek"
  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 30 dag boczku wędzonego
  • 3 kiełbasy podsuszane
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka majeranku
  • wegeta
  • sól
  • pieprz czarny
  • koncentrat pomidorowy
  • 1łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • świeża natka pietruszki

Zasmażka:
  • 150g masła
  • 3-4 łyżki maki pszennej

Przygotowanie:
Fasolę zalać wodą i zostawić na noc.Następnego dnia opłukać posolić, zalać wodą,gotować do miękkości (najlepiej w szybkowarze). Mięso pokroić w kostkę ,ugotować a następnie podsmażyć,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,odstawić .Kiełbasę,boczek oraz cebulę również pokroić i podsmażyć dodając paprykę wędzoną.Mięso z kiełbasą przełożyć do fasoli i gotować  na wolnym ogniu dodając wegetę,pieprz,majeranek , paprykę słodką oraz koncentrat pomidorowy.Na samym końcu zrobić zasmażkę,w rondelku rozpuścić masło wymieszać w nim mąkę i pomału ciągle mieszając wlewać do fasoli,dodać ze 2 nieduże gałązki posiekanej natki pietruszki.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne