Łączna liczba wyświetleń

Wędlina drobiowa z serem


Składniki:
  • 4 udka
  • 250g sera gouda
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1,5 łyżeczki peklo-soli
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie:

Mięso umyć oddzielić od kości, pokroić w drobną kostkę, skórki zmielić w robocie. Ser pokroić w kostkę , czosnek przecisnąć przez praskę dodać pieprz oraz peklo-sól. Wszystko dokładnie wymieszać przełożyć do szynkowara ,włożyć do lodówki na 24 godz.Po tym czasie szynkowar zalać wodą zostawiając ok 2 cm od góry,gotować 1,5-2 godz w 80 C.Ostudzić szynkowar i włożyć ponownie do lodówki na 12 godz lub na noc.Po tym czasie wędlina jest gotowa do spożycia.

Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne