Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Zakwas Buraczany

Opublikowano przez Barbara Prażmowska sobota, 6 grudnia 2014 / 18:13





Składniki:
  • 4-5 średnich buraków
  • 1 łyżeczka soli
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • kilka ząbków czosnku przekrojonych wzdłuż na pół
Sposób Przygotowania:

Buraki obieramy,kroimy w plastry,przekładamy do kamionki lub słoika,dodajemy liść laurowy,czosnki oraz ziele angielskie,zalewamy przegotowaną ,ostudzoną, osoloną wodą.Przykrywamy ściereczką lub gazą  i odkładamy  na 5-6 dni.Wtedy buraki należy odcedzić a płyn przelać do butelek i przechowywać w lodówce.

Udostępnij

O Barbara Prażmowska

1 komentarzy :

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)