Łączna liczba wyświetleń

Tymbaliki Drobiowe


Składniki:
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • mały seler
  • 1 puszka groszku
  • 2 jajka
  • przyprawy
  • 50 g żelatyny
  • 4 udka drobiowe

Przygotowanie:
Gotujemy z warzyw i mięsa rosół(dodajemy liść laurowy,por itp ) ,gdy już będzie gotowy odlewamy do osobnego garnka 2 l wywaru,rozpuszczamy w nim żelatynę ,warzywa kroimy w kostkę,mięso oddzielamy od kości i kroimy w drobne kawałki ,jajka gotujemy na twardo.Do małych pojemniczków (np po jogurtach) wkładamy najpierw kawałek jajka następnie marchew,mięso,pietruszkę,troszkę selera oraz groszek wszystko zalewamy wywarem z żelatyną i wkładamy do lodówki do stężenia.Podawać z cebulką:)
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne