Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Szarlotka

Opublikowano przez Barbara Prażmowska sobota, 1 listopada 2014 / 15:30

Składniki:
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 dag drożdży
  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 dużych jabłek
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • tłuszcz do wysmarowania formy
Sposób Przygotowania:
Do przesianej mąki dodajemy pokruszone drożdże,cukier puder,jajka,drobno posiekany tłuszcz,składniki mieszamy,dodajemy olej,sól,proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto.3/5 ciasta wykładamy na spód wysmarowanej tłuszczem tortownicy,podnosząc boki ok 3 cm.Na wierzch ucieramy na tarce jarzynowej jabłka posypujemy cynamonem oraz cukrem waniliowym,wyrównujemy powierzchnię,rozkładamy resztę ciasta lekko rozwałkowanego na wierzch i natychmiast wkładamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy w 180 C przez ok 50 min.Ciasto jest gotowe gdy wierzch się lekko zrumieni.

Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)