Łączna liczba wyświetleń

Ryba w sosie cytrynowym

Jeśli znudziła wam się zwykła smażona ryba to idealnie trafiliście.Ryba w sosie cytrynowym jest genialna,delikatna,aż rozpływa się w ustach.


Składniki:
  • 4 filety białej ryby ( u mnie biała panga)
  • 1 cytryna
  • odrobina oliwy
  • duża śmietana 18% 
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • przyprawa do ryb
  • 2-3 łyżki mąki pszennej

Sposób Przygotowania:
Filety przyprawiamy solą morską,pieprzem oraz przyprawą do ryb i odstawiamy na bok.Na patelni rozgrzewamy oliwę dodajemy startą skórkę ze sparzonej  cytryny,wlewamy śmietanę i podgrzewamy.Gdy śmietana nam się już podgrzeje doprawiamy solą ,pieprzem , wlewamy sok wyciśnięty z cytryny i wkładamy rybę tak by była cała pokryta śmietaną.Dusimy na średnim ogniu tak długo,aż ryba straci surowość nie obracając jej na drugą stronę.Kiedy ryba będzie już gotowa bardzo delikatnie ją wyciągamy na talerz tak by się nie połamała.Mąkę rozmieszać z niewielką ilością wody i dolać do gotującej śmietany taką ilość aby uzyskać delikatny sos.Następnie polewamy rybę sosem i gotowe:)
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne