Łączna liczba wyświetleń

Paszteciki z kapustą i pieczarkami



Składniki:
Ciasto drożdżowe:
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 100g masła
  • 25g drożdży
Farsz:
  • 500g kapusty kiszonej
  • 500g pieczarek
  • 2 małe cebule
  • olej do smażenia
  • Przyprawy:
  • ziele angielskie
  • sól,pieprz
  • 2 łyżki majeranku
Ponadto:
  • 1 żółtko
Przygotowanie:
Ciasto:
Do mąki dodać szczyptę soli i ciepłe mleko.Pokruszyć drożdże,odstawić.Dodać jajko,białko i masło.Wyrobić ciasto tak,aby odstawało od ręki.
Farsz:
kapustę wypłukać,dolać szklankę wody oraz przyprawy(bez soli),gotować do miękkości.
Pieczarki opłukać,zetrzeć na tarce na małych oczkach.Cebule obrać,posiekać i podsmażyć.pieczarki dodać do kapusty,wymieszać.gotować do miękkości,doprawić.Połączyć z cebulą(jeśli farsz jest zbyt rzadki zagęścić bułką tartą). Ciasto rozwałkować,nałożyć farsz,uformować paszteciki.Odstawić na kwadrans do wyrośnięcia.Posmarować żółtkiem z niewielką ilością mleka.Piec w 180 C około 25 min.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne