Łączna liczba wyświetleń

Kapusta kiszona

Kapusty kiszonej wcale nie trzeba robić w dużej ilości czasem nam zostaje kawałek ugotowanej białej kapusty i nie mamy z nią co zrobić,warto ją wtedy ukisić w słoiku:)

 Składniki:

  • 1 kapusta
  • sól
  • koper

Kapustę podgotowujemy na półtwardo,szatkujemy.Wkładamy kapustę do słoika,najpierw 1/3 solimy (ok pół łyżeczki soli),dodajemy koper i znowu kapustę 2/3,mocno przyciskamy,solimy,dodajemy koper i tak czynność powtarzamy 3 razy.Zakręcamy mocno słoik i odstawiamy.Kapusta już po tygodniu ma piękny zapach kopru,ale czym dłużej stoi tym jest lepsza.


Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne