Łączna liczba wyświetleń

Bitki z karkówki z cebulką

Składniki na 4 porcje:
  • ok 700g karkówki
  • 1 duża cebula
  • pieprz,sól,wegeta,
  • mąka zwykła
  • 3 jajka
  • tłuszcz do smażenia

Mięso dzielimy na 4 części cebulę kroimy w paski.Rozbijamy mięso jak na kotlety wbijając tłuczkiem w nie cebulę następnie doprawiamy i obtaczamy najpierw w mące potem w jajku i ponownie w mące.Smażymy na tłuszczu,aż mięso będzie mocno brązowe.Kiedy wszystkie porcje nam się usmażą podlewamy je wodą doprawiamy (ja dodaje magi)dusząc pod przykryciem na małym ogniu przez ok 1 godzinę,po tym czasie wyciągamy mięso i robimy sos. Karkówkę  wkładamy do sosu i dusimy jeszcze 5min.Bitki są przepyszne i mięso powinno rozpływać się w ustach(jest tak miękkie) Smacznego:)
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne