Łączna liczba wyświetleń

Ciasto Ananasek



Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 10łyżek cukru
  • 8 łyżek mąki tortowej
  • 3łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka oddzielamy od żółtek ,ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier oraz żółtka,następnie przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia oraz kakao,wymieszać.Piec 25 min 180C.
Krem:
  • 500 ml mleka
  • puszka ananasa 340 g
  • 2 budynie waniliowe
  • 3łyżki cukru
  • 250g margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
Mleko zagotować ,budynie z 3 łyżkami cukru rozpuścić w syropie z ananasa i wlać na gotujące się mleko.Ugotować budyń,pozostawić do ostygnięcia.Wystudzony budyń zmiksować z margaryną oraz cukrem pudrem na krem.
Wierzch:
  • 400ml śmietanki 30%
  • 2 opakowania śmietany w proszku
  • 3łyżeczki żelatyny
  • zielony barwnik
Żelatynę rozpuścić w ok 50ml gorącej wody,pozostawić do wystygnięcia ,śmietankę 30% ubić na sztywno. W osobnym naczyniu ubić śmietanę w proszku i połączyć ją stopniowo dodając świeżą śmietanę na koniec ubijania dodać ostudzoną żelatynę oraz barwnik i przez chwile miksować.
Na biszkopt nakładamy krem następnie pokrojonego w kostkę ananasa na górę schłodzoną śmietankę (można udekorować dodatkowymi kawałkami ananasa lub kokosem:)
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne